Vappusää hämmentää – lumisadetta vai aurinkoa?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vappu lähestyy parhaillaan kovaa vauhtia, ja kansa odottaa luonnollisesti hienoa kevätsäätä sekä vappuaatoksi että vappupäiväksi. Tulevan viikonlopun sääennusteet ovat kuitenkin aiheuttaneet suomalaisille ja erityisesti Vapun lukuisten viihdetapahtumien ja yleisötilaisuuksien järjestäjille harmaita hiuksia.

Tuoreimpien tietojen mukaan ennusteet ovat nimittäin hyvinkin ristiriitaisia johtuen siitä, että Suomi sijaitsee tuolloin kahden ilmamassan rajalla. Aamulehden mukaan esimerkiksi Pirkanmaalla voidaan nauttia Vappuna jopa 20 asteen lämmöstä, mutta Uusi Suomi ja Nelonen puolestaan liputtavat hyytävän kylmyyden puolesta.

Uusi Suomi kertoo tänään, että maan pohjoisosissa voidaan saada taivaalta jopa lunta. Tällä hetkellä vappujuhlijat joutuvat siis turvautumaan selvästi keskimääräistä epävakaisempiin ennusteisiin. Lumisadekaan ei ole Vappuna historiallisesti kovinkaan harvinaista, sillä aika ajoin jopa Etelä-Suomessa taivaalta on tuprutellut räntää ja jopa lumihiutaleita vielä toukokuun ensimmäisenä päivänä.