Suosikkipeli valloitti jälleen Suomen listakärjen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen virallisen pelilistan ykköstila on jälleen GTA-pelin hallussa. Grand Theft Auto: Episodes from Liberty City nousi nimittäin suoraan tänään julkistetun tuoreimman pelilistan kärkipaikalle. K18-pelipaketti selätti edellisellä listalla ykkösenä olleen Battlefield Bad Company 2 -pelin, joka joutui nyt tyytymään kakkossijaan.

FIGMA-pelilistan kolmannella sijalla on nyt viime viikon kakkonen Call Of Duty: Modern Warfare 2. Viiden kärkijoukkoon kuuluvat myös Singstar SuomiPop ja listalle palannut Wii Fit Plus. Uusia tulokkaita listalla on uuden listaykkösen lisäksi myös kaksi muutakin, kun Splinter Cell: Conviction nousi suoraan listan kuudenneksi ja LittleBIGPlanet suoraan yhdeksänneksi.

Suomen virallinen pelilista on Suomen peliohjelmisto- ja multimediayhdistys FIGMA ry:n kokoama myyntitilasto Suomen suosituimmista peleistä. Listaan kootaan Suomen myydyimmät PC- ja konsolipelit omina listoinaan sekä eri peliformaattien yhdistetty lista. Eri peliformaateista myyntitiedot kerätään PC-pelien lisäksi Microsoftin Xbox360-, Nintendon Wii-, Sonyn PlayStation 2- ja PlayStation 3 -konsoleista sekä Nintendon DS- ja Sonyn PSP-käsikonsoleista. Listat kootaan yli kahdensadan pelikaupan lähettämien myyntiraporttien pohjalta.