Christina Aguilera : Not Myself Tonight

Singlet · Stara.fi

Poptähti Christina Aguilera tekee parhaillaan paluuta musiikkimarkkinoille uudella materiaalillaan, jota on jo etukäteen väitetty Lady Gaga -kopioksi. Ainakaan uuden Bionic-albumin ensimmäisen Not Myself Tonight -singlelohkaisun perusteella kopioväitteellä ei ole pohjaa. Levy julkaistaan Suomessa 9. kesäkuuta.

Kappaleen alku tuo ennemminkin mieleen Rihannan tuoreemman tuotannon, mutta lopulta meno on varsin perinteistä Christinaa. Techno-osaston klassikkosoundien käyttäminen on nykyisin tuiki tavallista, eikä sen perusteella voida vetää johtopäätöksiä soundin kopioimisesta. Aguileran kohdalla lopputuloksen kannalta olennaista on erityisesti hänen lauluäänensä, jota ei voi muilta lainata.

Singlekappale on joka tapauksessa vain keskinkertaisen rullaava ja se jää soundeiltaan jotenkin vajavaiseksi, koska tyylilajille ominainen basaripotku puuttuu. Myös tarttuva kertosäe on unohtunut. Christinan faneille tässä on mukava paketti, mutta radioaaltojen ja tanssilattioiden täyttäjäksi kappaleen potku ei riitä.

Biisistä on julkaistu myös remix-single, jossa on mukana näyttävä kattaus miksauksia. Niistä esimerkiksi Jody Den Broede Remix on räväkkä houseveto, joka jää kuitenkin hieman tylsäksi, mutta saman tekijän Club Dirty toimii jo huomattavasti paremmin kasaritunnelmiensa merkeissä. Chus & Ceballosin latinoversiot jäävät nekin hengettömiksi pintaraapaisuiksi, vaikka In Stereo Mixissä on jo hyvää yritystä.

Pisteet 3/5