Ruma Betty ja Täydelliset naiset -näyttelijä kuoli syöpään

Viihdeuutiset · Stara.fi

Englantilainen näyttelijätär Lynn Redgrave on menehtynyt 67-vuotiaana rintasyöpään. Hänet nähtiin vielä viime vuosina syövästään huolimatta aktiivisesti rooleissa muiden muassa suosituissa Ruma Betty, Kova laki ja Täydelliset naiset -televisiosarjoissa.

Asiasta kertoneen CNN-uutiskanavan mukaan Redgrave menehtyi seitsemän vuoden syöpätaistelun jälkeen sunnuntaina kotonaan Connecticutissa perheensä läsnäollessa. Perhe julkaisi asiasta tänä aamuna lehdistötiedotteen, jossa se pyysi mediaa kunnioittamaan perheen surua.

Maineikkaan näyttelijäsuvun jäsen Lynn Redgrave oli vuonna 1962 alkaneella menestyksekkäällä urallaan Oscar-ehdokkaana vuosina 1966 ja 1998. Lisäksi hän oli ehdolla monien muidenkin palkintojen saajaksi. Yhteensä hän ehti näytellä peräti 96 televisiosarjassa ja elokuvassa. Hänen viimeiseksi roolikseen jäi viime vuonna televisioruuduissa nähty vierailu Ruma Betty -sarjassa.

Redgraven lähimpiin sukulaisiin lukeutuvat muiden muassa Oscar-voittaja Vanessa Redgrave ja edesmennyt näyttelijä Natasha Richardson. Hänen molemmat vanhempansa, Sir Michael Redgrave ja Rachel Kempson, olivat maineikkaita brittinäyttelijöitä samoin kuin heidän vanhempansa.