R.I.P. Gary Coleman – Tästä hänet muistetaan

Nettivideot Viihdeuutiset · Stara.fi

Näyttelijä Gary Coleman menehtyi perjantaina 28. toukokuuta aivoverenvuotoon Utahissa sijaitsevan sairaalan teho-osastolla 42-vuotiaana. Näyttelijä oli kiidätetty sairaalaan keskiviikkona.

8. helmikuuta 1968 Illinoisissa syntynyt Gary Coleman oli adoptiolapsi, josta tuli tunnettu lapsitähti jo kymmenvuotiaana. Näyttelijän tunnetuin rooli oli Diff’rent Strokes -suosikkisarjan hahmo Arnold Jackson, jonka repliikeistä erityisesti ”What you talkin’ ’bout Willis?” muodostui lähes kulttisuosikiksi. Coleman rankattiin useasti maailman suosituimmaksi lapsitähdeksi.

Yksi Colemanin myöhäisemmän uran kohokohdista oli, kun hän haki Kalifornian kuvernööriksi ja hävisi senaattorivaalit lopulta Arnold Schwarzeneggerille. Suosikkinäyttelijän elämässä riitti ongelmia niin lain kuin terveydenkin saralla. Hänelle tehtiin vuonna 2003 sydänleikkaus.

Coleman pidätettiin 24. tammikuuta 2010 epäiltynä vaimonsa Shannon Pricen pahoinpitelystä. Hän tunnusti tuolloin pahoinpitelyn ja tuomittiin sakkoihin ja vuoden ehdonalaiseen. Colemania olisi voinut pahimmillaan uhata kuukauden tuomio kaltereiden takana, mutta tunnustuksensa ansiosta hän selvisi sakoilla ja vuoden ehdollisella vankeustuomiolla. Lisäksi hänet määrättiin osallistumaan perheväkivallan vastaisille kursseille.