Raptori : Sekoelma -arvostelu

Albumit · Stara.fi

Suomiräpin uranuurtaja Raptori niitti menestystä 1990-luvun alussa jättihiteillään, joita kierrätetään yhä edelleen 20 vuotta myöhemmin. Nyt yhtye tekee jo toista comebackiään, koska se lupasi tehdä paluun kymmenen vuoden välein.

Comebackin kunniaksi julkaistu Sekoelma-kokoelma sisältää lähinnä yhtyeen aikaisempaa tuotantoa. Mukana ovat toki hieman tuunatut Jaakko ”JS16” Salovaaran työstämät danceversiot Oi Beibi ja Tosi tarttuva täytebiisi -kappaleista ja yksi uusi kappale Herrasmies, jonka tuotannossa Salovaara on ollut myös mukana. Muilta osin biisit ovat alkuperäisversioita, jotka on nyt saatu ensimmäisen kerran samoihin kansiin.

Biiseistä erityisesti Oi Beibi ja Debi Gibson -huumorirallit toimivat edelleen uskomattomalla voimalla erityisesti haalaribileissä ja vastaavissa juomingeissa. Muut kappaleet eivät kuitenkaan ole – vieläkään – kovin toimivaa materiaalia. Varsinkin kakkoslevyn kappaleet ovat lähinnä väkisin väännettyä täytettä. Sekoelman pääpaino onkin jostain syystä kakkoslevyn kappaleissa, joten lopputulos ei ole kovin laadukas. Repertuaarillaan Raptori olisi kyennyt parempiinkin valintoihin.

Pisteet 2/5