Applen uusi iPhone 4 ”asettaa uuden standardin”

Digi · Stara.fi

Apple on ennakko-odotusten mukaisesti julkistanut hetki sitten uuden iPhonen. Yhtiön esittelyn mukaan iPhone 4 sisältää muiden muassa viiden megapikselin kameran viisinkertaisella zoomilla ja led-salamalla, FaceTime-videopuhelut ja peräti HD-tasoisen videokuvauksen.

Laitteessa on myös uudenlainen 960 x 640 pikselin Retina-näyttö, joka on kaikkien aikojen tarkin matkapuhelimeen tähän mennessä rakennettu näyttö. Pikseleitä on siten neljä kertaa enemmän kuin edellisessä iPhone-mallissa. Apple lupaa ohjelmistopuolella yli sata uudistusta (tutustu tästä). Niistä merkittävin on ohjelmien moniajo, jonka puuttuminen on ollut aikaisempien mallien ongelmana.

Yhtiön mukaan uusi virtapihi A4-prosessori antaa laitteelle noin 40 prosenttia nykyistä pidemmän puheajan. Nyt laitteelle luvataan peräti seitsemän tunnin puheaika yhdellä latauksella. Myös laitteen ulkoasu poikkeaa huomattavasti aikaisemmasta, sillä nyt puhelimen ulkoasua hallitsevat lasi ja ruostumaton teräs.

– iPhone 4 on suurin askel sitten ensimmäisen iPhonen. FaceTime-videopuhelut asettavat uuden standardin mobiilille kommunikaatiolle ja uusi Retina-näyttömme on tarkin mobiililaitteessa koskaan ollut näyttö. Siinä teksti näyttää kuin se olisi painettu paperille. Olemme unelmoineet näistä molemmista läpimurroista vuosikymmeniä, laitteen esitellyt Applen johtaja Steve Jobs hehkutti tilaisuudessa.

Uusi iPhone 4 tulee myyntiin 24. kesäkuuta Yhdysvalloissa, Britanniassa, Ranskassa, Saksassa ja Japanissa. Suomeen puhelinta odotetaan heinäkuussa. Hinnat lähtevät Yhdysvalloissa operaattorisopimuksella 199 dollarista. Kesällä 3GS-mallista julkistetaan uusi 8GB-versio, jonka hinta on Yhdysvalloissa 99 dollaria. Uusi IOS4-ohjelmisto tulee ladattavaksi iTunesista 21. kesäkuuta iPhone ja iPod Touch -käyttäjille.