Levy-yhtiö vaatii Abba-tribuuttibändejä vaihtamaan nimiään

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ruotsalainen Abba on yksi maailmanhistorian suosituimmista popyhtyeistä, ja se on saanut lukuisia seuraajia tribuuttibändien muodossa. Nämä yhtyeet kunnioittavat alkuperäistä soittamalla yhtyeen hittejä ja useimmissa tapauksissa myös pukeutumalla samalla tavalla.

Nyt bändeillä voi kuitenkin olla yllättävä ongelma, sillä levy-yhtiö Universal Music on haastamassa oikeuteen viisitoista Abba-tribuuttiyhtyettä, koska he käyttävät luvattomasti Abba-yhtyeen nimeä, eli juridisesti yhtyeen tavaramerkkiä. Levy-yhtiö vaatii nyt bändejä vaihtamaan nimeään. Uhkavaatimukset on jo toimitettu yhtyeille ja niissä uhataan oikeudenkäynnillä mikäli nimenmuutokseen ei suostuta.

Bändien joukossa ovat brittiläisen Express-julkausun mukaan muiden muassa Swede Dreamz Abba Tribute, Abba Queens ja Abba Mania. Viihdelehti Staran saamien tietojen mukaan levy-yhtiö ei ole kiistassa kovin vahvoilla, sillä toisen tavaramerkin käyttäminen tribuuttitarkoituksessa on mahdollista kun ei ole kyse sekaannusvaarasta alkuperäiseen nimeen. Edellä mainituissa tätä vaaraa tuskin on, eivätkä tribuuttiyhtyeet varmasti edes yritä tai halua tulla sekoitetuksi esikuvaansa.