Linnamäen huvipuiston synttärit päättyivät kaaokseen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tuhansien ihmisten hauskanpito keskeytyi eilen yllättävällä tavalla Helsingin Linnanmäen huvipuistossa, kun paikalla syntyi joukkotappelu. Paikalle hälytettiin useita Helsingin poliisin ja Liikkuvan poliisin partioita.

Koska tilanne oli alkuvaiheessa hyvin sekava ja alue oli täynnä yleisöä, päätti poliisi ja Linnanmäen edustajat yhdessä sulkea alueen ja poistaa yleisön paikalta. Tilanne riistäytyi käsistä ja koko huvipuisto jouduttiin sulkemaan tuntia normaalia aikaisemmin. Huvipuiston portit suljettiin iltaseitsemältä ja asiakkaat evakuoitiin noin 40 minuutissa.

Poliisin antamien tietojen mukaan noin 150 maahanmuuttajataustaista iältään 10 – 20-vuotiasta nuorta päätyi käsirysyyn sen jälkeen kun heille tuli erimielisyyttä jonotuksesta Kieputin-laitteeseen.

Ainakin yksi tappelussa mukana ollut loukkaantui. Viranomaiset aloittavat tutkimuksensa tapahtuneesta tänään. Tappelusta kirjattiin lopulta kymmenkunta ilmoitusta pahoinpitelystä, joita poliisi tutkii. Kenenkään vammat eivät olleet vakavia. Poliisi ei ottanut ketään kiinni. Jo aiemmin päivällä paikalla oli ollut vastaavanlainen pikkukahakka, jota poliisi kävi selvittämässä. Linnanmäen syntymäpäivätarjouksen ”kaksi yhden hinnalla” vuoksi alueella oli Linnanmäen edustajien mukaan 15 000 – 20 000 henkilöä.