Julmaa pilaa Hesarin ja Johanna Tukiaisen kustannuksella

Viihdeuutiset · Stara.fi

Verkossa on viime viikosta saakka levinnyt internetlinkki, jossa pilaillaan Johanna Tukiaisen ja Helsingin Sanomien kustannuksella. Keskustelupalstoilla ja ircissä levinneen linkin takaa löytyy uutinen Amazonin rannalle menehtyneestä valaasta.

Jutun verkko-osoitteeseen on kuitenkin oikean osoitteen lisäksi liitetty myös jatko-osa, josta voidaan saada virheellisesti sellainen kuva, että Johanna Tukiainen olisi menehtynyt rannalle. Tuollaista uutista ei luonnollisestikaan ole koskaan todellisuudessa Helsingin Sanomissa julkaistu.

Helsingin Sanomista kerrottiin asiasta uutisoineelle Uusi Suomi -julkaisulle, että kyseessä on väärennetty osoite. Lehti pahoittelee asiaa lukijoiden kannalta, sillä pelkän linkin nähdessään lukija saa väärän kuvan uutisesta. Tapaus on kiusallinen lehdelle myös imagon kannalta. Teknisesti osoitteeseen voidaan kuitenkin vapaasti lisätä lähes mitä tahansa tekstiä.