Facebook-huijaus käyttää hyväkseen Jessica Albaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin yhteisöpalvelu Facebook on otollinen paikka monenlaisille huijauksille, sillä yli 540 miljoonan käyttäjän joukossa linkit leviävät joskus lähes valonnopeudella. Tuoreimmissa tapauksissa yleisin huijaus on liittynyt tykkää-toimintoon. Näin tälläkin kerralla.

Vain pari viikkoa sitten palvelussa kävijöitä huijattiin muiden muassa lukuisilla paljastuskuviin viittaavilla linkeillä. Viimeisen parin päivän aikana Facebookin käyttäjiä on huijattu tykkäämään linkistä, joka oli aluksi nimeltään ”96 Hottest Women In The World” ja nyt ”101 Hottest Women In The World”. Myös muita nimiä voi esiintyä.

Kävijä päätyy linkistä palvelun ulkopuoliselle sivulle, jossa komeilee Jessica Alban kuva ja jossa kävijää pyydetään klikkaamaan uutta linkkiä kuvat nähdäkseen. Linkki on kuitenkin todellisuudessa naamioitu tykkää-nappi, jota klikkaamalla käyttäjän profiiliin välittyy tieto tykkäämisestä ja linkki leviää edelleen. Virheellisesti profiiliin päätyneet tiedot voi poistaa profiilisivulta.