Painajainen Elm Streetillä arvostelu

Elokuvat · Stara.fi

Vuona 1984 ensi-iltansa saanut kauhuklassikko Painajainen Elm Streetillä tekee nyt paluun, kun yksi kaikkien aikojen tunnetuimmista kauhuelokuvista päätyy valkokankaalla uutena 2000-luvun versiona. Tällä kertaa elokuvan ohjaksissa on ollut Samuel Bayer.

Tarina on peruspiirteiltään sama kuin 26 vuotta sitten, mutta nyt mukaan on päivityksenä tullut aivan odotetusti myös nykyajan teknologiaa, kuten esimerkiksi kännykät ja internet. Niiden implementoiminen tarinaan ei ole ollut varmasti kovinkaan työlästä. Monien muiden uusintaversioiden tapaan leffa ei onnistu tarjoamaan juuri mitään mutta uutta, eikä yllä lähellekään alkuperäisen intensiteettiä.

Freddyn pedofiliaviittaukset tuodaan kuitenkin nyt jostain syystä häiritsevän selvästi esiin ja jo pelkästään sen takia leffasta jää huono fiilis. Freddy Krugerin roolissa korneja latteuksia dialogissaan lateleva Jackie Earle Haley jää maskistaan huolimatta odottamattoman valjuksi ja epäuskottavaksi, eikä hän täytä edeltäjänsä Robert Englundin saappaita edes puoliksi. Parhaan roolin elokuvassa tekee syrjäänvetäytyvän Nancyn roolissa nähtävä Rooney Mara. Kokonaisuutena Painajainen Elm Streetillä on taidettu suunnata lähinnä sellaisille katsojille, jotka eivät ole alkuperäistä nähneet.

Genre: KauhuOhjaus: Samuel BayerPääosissa: Jackie Earle Haley, Kyle Gallner, Rooney Mara, Katie Cassidy, Thomas Dekker, Kellan LutzEnsi-ilta: 18.6.2010Kesto: 1:37

Pisteet 2/5