Kamera selvisi meressä puoli vuotta – tässä tulos!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lomakansa on suojannut digikameroitaan jo vuosien ajan erilaisilla vedenpitävillä pusseilla ja koteloilla, jotta kuvia voisi ottaa myös veden alla kameran kastumisesta välittämättä. Nyt yksi tällaisista koteloista on osoittanut kestävyytensä käytännössä.

Sukeltaja kadotti Ikelite-koteloon suojatun Nikon Coolpix L18 -kameransa sukellusreissullaan Aruballa 11. marraskuuta 2009. Kamerassa oli kaksi AA-sormiparistoa. YouTubessa videoitaan nimimerkillä Aquahound1 julkaiseva mies löysi levän peitossa olleen kameran 16. toukokuuta Key Westin rannalta Floridasta kuusi kuukautta sen katoamisen jälkeen.

Kamera oli edelleen täysin toimintakuntoinen ja kaiken lisäksi se oli ottanut matkalla muutaman minuutin videon 15. tammikuuta, parin kuukauden kellumisen jälkeen. Videon laukaisi mitä ilmeisimmin kilpikonna, joka näykki koteloa ja se tuli samalla kuvanneeksi itseään videolle. Nyt video on julkaistu verkossa ja siitä on tullut nettihitti. Katso video tästä tai artikkelin yltä.