Elokuva-arvostelussa Twilight : Epäilys

Elokuvat · Stara.fi

Maailman suosituimpien elokuvasarjojen joukkoon raketin lailla nousseet Twilight-elokuvat saavat nyt kolmannen osansa, kun Epäilys saa ensi-iltansa. Nyt sarjan pääkolmikko Bella, Edward ja Jacob pääsevät toden teolla kolmiodraaman makuun, eikä yhteenotoiltakaan voida enää välttyä.

Kolmikon täytyy kuitenkin tehdä yhteistyötä, koska ilkeä Victoria on jälleen punonut juonia Bellan hengen viemiseksi. Tällä kertaa hän on koonnut tuoreista vampyyreistä koostuvan armeijan, jota vastaan edes Cullenit eivät voi yksin taistella. Samaan aikaan Bellan täytyy viimein valita Jacobin ja Edwardin välillä.

Elokuvan tarina on tuttu miljoonille jo kirjasta. Tarina toimii kuitenkin kohtalaisesti myös ilman kirjan lukemista ja jopa omana itsenäisenä teoksenaan. Yllättäviäkin juonenkäänteitä sisältävä tarina on pääosin ennalta-arvattava ja leffan romantiikka tuntuu päälleliimatulta. Leffan kohokohta, vampyyrien keskinäinen taistelukohtaus, jää vaisuksi mättökohtaukseksi, vaikka siitä olisi saanut irti paljon enemmänkin. Nyt lopputulos muistuttaa monia aikaisempia fantasiaelokuvia.

Ensimmäisessä elokuvassa lähinnä puupökkelöä muistuttanut Robert Pattinson tekee nyt merkittävästi aikaisempaa paremman ja luonnollisemman roolin, eli Siperia on opettanut. Myös Kristen Stewart ja Taylor Lautner ovat kehittyneet kovasti. Lautnerin vatsalihasten esittely haiskahtaa kuitenkin teinityttöjen kosiskelulta. Rosalie-hahmoon syventyminen on mainio lisä. Epäilys on kirkkaasti paras kolmesta Twilight-elokuvasta ja viihdyttävä paketti teinityttöjen romantiikannälkään.

Genre: fantasia, draamaOhjaus: David SladePääosissa: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner, Billy Burke, Ashley Greene, Jackson Rathbone, Nikki Reed, Kellan Lutz, Elizabeth Reaser, Peter Facinelli, Gil Birmingham, Christian Serratos, Dakota Fanning, Anna Kendrick, Bryce Dallas HowardEnsi-ilta: 30.6.2010Kesto: 2:06

Pisteet 3/5