Nyt kisataan ruohonleikkureiden SM-kisoissa

Nettivideot Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomi tunnetaan maailmalla muiden muassa maana, jossa on toinen toistaan erikoisempia kilpalajeja. Esimerkiksi ilmakitaran, saappaanheiton, saunomisen ja eukonkannon MM-kisat tunnetaan ympäri maailmaa. Nyt kilpaa ajetaan SM-tasolla myös ruohonleikkureilla.

Ruohonleikkureiden Le Mans -sarjan kolmas osakilpailu järjestetään Tammisaaressa 10. heinäkuuta, ja ohjelmassa on kolmen tunnin verran kaahailua. Kilpakoneet perustuvat ajettavien ruohonleikkureiden tuotantomalleihin, joita on viritelty kilpailuihin soveltuviksi. Koneista on turvallisuuden vuoksi poistettu terälaitteistot, joten ruohoa näillä koneilla ei leikata. Järjestäjän mukaan nopeimmat avoimen luokan laitteet saavuttavat yli kahdeksankymmenen kilometrin tuntinopeuden. Katso videoesittely lajista tästä.

Tänä vuonna kilpailu on rakennettu yhteistyötä Brittiläisten ruohonleikkurikisaajien kanssa. Britit kävivät tutustumassa talvikisoihin ja ovat tulossa ensi helmikuussa jopa 15 tiimin voimin Suomeen jääradalle. Oma vallitseva suomenmestaritiimimme Murray Racing Finland kävi juhannuksena kisaamassa Englannissa hallitsevan maailmanmestarin kutsumana.