Taio Cruz : Rokstarr -levyarvostelu

Albumit · Stara.fi

Tämän vuoden aikana Suomessakin viimein suursuosioon noussut hiphop-tähti Taio Cruz niittää parhaillaan menestystä Rokstarr-albumillaan. Levyltä löytyvä jättihitti Break Your Heart siivittää tätä menestystä, mutta albumilla on enemmänkin toimivia kappaleita.

Levyn aloitusraita Dynamite on keskinkertaisen onnistunut tanssipaketti, mutta pitkän päälle turhan tasapaksu ja siten myös tylsä. Kakkosraitana kuullaan loistava Break Your Heart, joka onkin komeillut listojen kärjessä ympäri maailmaa. Dirty Picture -kappaleessa vierailijana on poptähti Ke$ha, ja lopputulos on soundillisesti yllättävän tiukka klubiveto. Kliimaksi jää kuitenkin vielä puuttumaan.

Hieno Take Me Back lukeutuu levyn parhaimmistoon ja se onkin jo soinut esimerkiksi klubeilla. Tanakka soundipuoli ei vedä yli ja biisiin on saatu mukaan tarttuva melodinen hittikoukku. Hittikamaa siis. Slovari I’ll Never Love Again tuntuu lähinnä täyteraidalta, joka latistaa muuten bilehenkisen levyn tunnelman kesken kaiken. I Can Be nostaa kuitenkin fiilistä hieman, mutta jää poikabändi-tyyliseksi sokeriseksi jenkkirallatteluksi.

Vauhtia tarjoaa vuorostaan taas No Other One, mutta potkua ei mukana juuri ole. Lopputulos on keskinkertaisen onnistunut raita, jonka taustasoundit korvaavat biisin muita puutteita. Come On Girl palauttaa levyn taas bilemoodiin, kun kappale rullaa The Black Eyed Peas -tyylisesti ja sisältää hienojen vokaalien lisäksi myös tarttuvan hittikoukun ja vanhan kunnon flangerin. Lucianan vokaalivierailu on kappaleen paras osuus.

Hempeä Falling In Love käynnistyy hitaasti ja on tainnut ottaa vaikutteita Coldplayltä. Higher päättää levyn vauhdikkaissa tanssitunnelmissa. Tiukka biitti ja onnistuneet vokaalit tekevät biisistä selvän potentiaalisen hitin ja yhden levyn parhaista kappaleista. Hittikamaa.

Kokonaisuutena Taio Cruzin albumi on onnistunut paketti, koska miehen tyylilaji tuo jotain uutta jo kovin loppuunkuluneeseen genreen. Platta onkin todellinen tyylien mash-up ja sellaisena keskinkertaisen tyylikäs levy. Hittikappaleita olisi tosin saanut lisää hieman pidemmälle viedyllä tuotannolla.

Pisteet 3/5