Realityhitti ongelmissa? Idol-kiertue typistyi rajusti

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa suursuosiosta alusta saakka nauttinut Idols-ohjelma on peitonnut Talent ja X Factor -ohjelmat kaikilla mahdollisilla mittareilla, mutta Yhdysvalloissa tilanne voi olla pian toinen. Nyt sieltä on nimittäin kantautunut varsin huolestuttavia uutisia American Idol -ohjelman tilanteesta.

American Idol -ohelman verkkosivuilla ilmoitettiin eilen, että ohjelman finalistien perinteinen American Idol Live! -kesäkiertue on nyt typistynyt rajusti. Kahdeksan esiintymistä on peruutettu kokonaan ja muitakin konsertteja on jouduttu siirtämään. Keikkajärjestäjä Live Nation vahvisti omilla verkkosivuillaan. Kymmenen laulajan kiertueen oli alunperin määrä päättyä 16. syyskuuta Portlandiin, mutta nyt turnee päättyykin jo 31. elokuuta Indianapolisiin.

Live Nation ei suostunut kertomaan uutistoimisto AP:lle syitä peruutuksiin ja muutoksiin. Todennäköisimpänä syynä pidetään kuitenkin heikosti sujunutta lipunmyyntiä, mikä voi enteillä myös ohjelman tuleville tuotantokausille aikaisempaa heikompia katsojalukuja. Tähän saakka American Idol on ollut koko olemassaolonsa ajan katsotuimpien listan kärkipäässä.