Kotiteollisuus alasti Ruisrockissa – poliisitkin nauroivat

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tänä viikonloppuna 40-vuotisjuhliaan viettävän Ruisrockin toinen festaripäivä on parhaillaan täydessä käynnissä Turun Ruissalossa. Tapahtumassa ovat tähän mennessä esiintyneet muiden muassa Poets of the Fall ja Kotiteollisuus. Molemmat tarjosivat yleisölle omalla tavallaan uniikin spektaakkelin.

Suoraan albumilistan kärkeen uusimmalla albumillaan maaliskuussa noussut ja samalla kultaa myynyt Poets of the Fall villitsi yleisön vauhdikkaalla setillään helteisessä kesäsäässä. Kuumuus Paviljonkilavalla oli melkoinen, ja yhtyeen vokalisti Marko kertoikin ettei ole koskaan aiemmin esiintynyt saunassa.

Hieman samanlainen tunnelma oli myös Kotiteollisuus-yhtyeellä, joka päätti oman settinsä hetki sitten Niittylavalla. Bändin keulahahmo Hynynen oli kuuleman mukaan noudettu keikalle suoraan saunasta pelkkään pyyhkeeseen kääriytyneenä. Tunnelma oli keikan loppupuolella hieman vastaava, sillä yhtye päätti taistella kuumuutta vastaan riisuutumalla täysin alastomaksi noin kymmentuhatpäisen yleisön edessä.

Yleisö otti nakuilevat rokkarit vastaan innostuneesti. Myös tilannetta valvoneet neljä poliisia tyytyivät naureskelemaan miehille, jotka peittivät intiimit ruumiinosansa soittimillaan. Samalla Hynynen innostui eturivissä olleen neitokaisen rintavarustuksesta niin, että paljaat ryntäät poimittiin myös lavakameran kuviin. Tänään lavalle nousevat lisäksi muiden muassa The Baseballs, PMMP, Michael Monroe ja The Specials. Järjestäjien ilmoituksen mukaan paikalle odotetaan tänään noin 30.000 katsojaa.