Kohuväite: Harry Potter -leffa tuottanut huimat tappiot

Viihdeuutiset · Stara.fi

J.K. Rowlingin kirjoittamiin Harry Potter -menestyskirjoihin perustuvat elokuvat ovat nousseet yhdeksi elokuvahistorian tuottoisimmista rahasammoista. Tai ainakin niin on tähän saakka luultu. Nyt brittijulkaisu Daily Star nimittäin väittää ainakin yhden elokuvista tuottaneen huimat tappiot.

Vuonna 2007 ensi-iltansa saanut Harry Potter ja Feeniksin kilta -elokuva menestyi elokuvateattereissa erittäin hyvin, mutta julkaisun mukaan menestys ei riittänyt kattamaan leffan tekemisestä aiheutuneita kuluja. Leffan väitetään nimittäin tuottaneen peräti lähes 150 miljoonan euron tappiot elokuvastudiolle.

Väitteet ovat uskomattomia, sillä elokuva on tällä hetkellä historian yhdeksänneksi tuottoisin elokuva yhteensä noin 800 miljoonan euron lipputuloillaan. Julkaisun tiedot perustuvat elokuva-alaa kulissien takana seuraavan Deadline-blogin haltuunsa saamaan Warner Bros. -leffayhtiön laskelmaan, jonka mukaan elokuvan budjetista on kattamatta vielä 150 miljoonaa. Blogi ei kuitenkaan anna selvitystä miten tällaiseen tulokseen on voitu päätyä ja että onko tuloksen takana esimerkiksi elokuvastudion sisäisiä rahansiirtoja.

– Jos nämä laskelmat pitävät paikkansa, on Warner Brosin tehnyt tästä bisneksestä täysin uudenlaisen pelin. Jos yksi maailmankaikkeuden tuottoisimmista elokuvabrändeistä ei virallisesti tuotakaan rahaa, mikä sitten tuottaa? lähde ihmetteli Daily Star -lehdelle.