Ruisrockissa juhli yhteensä 71 000 vierasta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ennätyksellisessä helteessä vietetty Ruisrockin 40-vuotisjuhla keräsi Turun Ruissaloon yhteensä 71.000 festivaalivierasta. Juhlavuoden saavuttama yleisömäärä on koko 2000-luvun toiseksi suurin. Perjantaina paikalle saapui runsaat 21000 juhlijaa, lauantaina huimat 30000 kävijää ja porottavassa auringossa vietettynä sunnuntaina reilut 19000 vierasta.

Suurimmat yleisömäärät keräsivät perjantain pääesiintyjä Ozzy Osbourne, lauantai-illan keikkansa ilotulitukseen päättänyt The Sounds, koko ranta-alueen täyttänyt PMMP, energiset keikat soittaneet Billy Talent ja Rise Against sekä huikean paluukonsertin soittanut Don Huonot. Juhlavuosi huipentui maailman tunnetuimpiin kitaristeihin kuuluvan Slashin ja hänen taustayhtyeensä esiintymiseen. Konsertin aikana lavalla vieraili myös Michael Monroe.

– Ruisrockin 40. juhlavuosi sujui erinomaisesti. Viikonlopun aikana koettiin paljon ikimuistoisia keikkoja, loistava sää suosi festivaalikansaa ja yleisö juhli innostuneena kaikki kolme päivää. Ruisrock jatkuu myös tulevina vuosina upean historiansa arvoisesti, promoottori Juhani Merimaa kertoi tapahtuman verkkosivuilla.

Festivaalin turvallisuuspäällikkö Ville Ketosen mukaan koko viikonloppu on sujunut erittäin rauhallisesti. Ruisrockin järjestäjät tahtovatkin kiittää yleisöä, joka otti helteen huomioon ja juhli ilman sään aiheuttamia lieveilmiöitä.