Poliisi: Ruisrock sujui rauhallisesti – 29 kiinni huumeista

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime viikonloppuna Turun Ruissalossa 40-vuotisjuhlaansa viettänyt Suomen vanhin rockfestivaali Ruisrock sujui perinteiseen tapaan musiikillisesti vauhdikkaasti, mutta poliisin kannalta rauhallisesti. Tämän vuoden tapahtuma oli viranomaisten näkökulmasta erittäin onnistunut.

– Kokonaisuutena tämän vuoden Ruisrock sujui poliisin näkemyksen mukaan todella rauhallisesti, edellisen vuoden tapaan, poliisitoiminnan yleisjohtaja Vesa Pihajoki kertoi tiedotteessaan.

– Festivaalikansaa oli joka päivä paljon liikkeellä, mutta kansa osasi juhlia hyvällä asenteella. Häiriöitä oli väkimäärään nähden todella vähän itse festivaalialueella, eikä mainittavia häiriöitä ilmennyt kaupungin keskustassakaan festivaalikansan poistuttua yöllä Ruissalon saaresta.

Tapahtuma-alueelta otettiin päätöspäivänä sunnuntaina poliisilain perusteella säilöön vain yksi henkilö ja kirjattiin yksi rikosilmoitus järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta. Koko kolmipäiväisen festivaalin aikana poliisin suorittamassa valvonnassa paljastui festivaalialueella tai sen välittömästä läheisyydessä yhteensä 28 huumausaineen käyttörikosta sekä yksi huumausainerikos.

Yhteensä tapahtumassa vieraili kolmen päivän aikana 71.000 katsojaa. Rauhallisesti sujuneessa tapahtumassa esiintyivät muiden muassa Ozzy Osbourne, The Ark, Jenni Vartiainen, Poets of the Fall, The Sounds ja Kotiteollisuus.