Poliisi: Yyterin rantafestareista aiheutui huomattavaa haittaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime viikonloppuna Porin Yyterissä järjestettiin Pohjoismaiden suurimmaksi rantafestivaaliksi itseään mainostava Yyterin Beach Futis -tapahtuma. Esiintymässä nähtiin esimerkiksi Kymppilinja ja Kim Herold. Järjestäjien mukaan tapahtumassa vieraili noin 80.000 kävijää, mutta poliisi ei ollut kovin tyytyväinen järjestelyihin.

Satakunnan poliisilaitosta kertoi eilen, että tapahtuma ei sujunut aivan mallikkaasti. Loistokkaat kesäkelit ja tapahtumaan osallistuneen väkimäärän kasvu aiheuttivat usean päivän ajan huomattavaa haittaa esimerkiksi Yyterin ja Kaanaan alueella asuville.

– Järjestäjien varaamat pysäköinti- ja leiriytymisalueet ovat olleet tähän tapahtumaan alimitoitettuja ja siitä johtuen on usean päivän aikana ollut leiriytymistä väärissä paikoissa. Ajoneuvoille varatut pysäköintialueet ovat myös olleet aivan liian pieniä ja väärin pysäköidyt ajoneuvot ovat aiheuttaneet ruuhkaa ja huomattavaa haittaa liikenteessä. Ongelmaksi osoittautui myös juhla-alueen ulkopuolella olevien leiriytymisalueiden siisteys, poliisi kertoi.

Sunnuntai-iltapäivään mennessä oli poliisin tietoon tullut festarialueelta noin 50 kirjattua hälytystehtävää. Rikosilmoituksia alueelta 30 kappaletta, joista omaisuusrikoksia 15. Huumausaineen käyttörikoksia kirjattiin yhdeksän ja pahoinpitelyjä kolme. Niistä yksi törkeänä. Myös tapahtuman jälkeinen maanantai on ruuhkautti Satakunnan poliisin palvelupäivystyksen muiden muassa lukuisilla rikosilmoituksilla.