Lukijat: Radiojuontajien mikrofonit kiinni kappaleiden aikana

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viihdelehti Stara uutisoi toissa viikolla kuinka YleX-radiokanavalla ”raiskataan” Jenni Vartiaisen Nettiin-kesähitti kerta toisensa jälkeen huutamalla kappaleen sanoituksen päälle sen ”munapää”-kohdassa. Juttu aiheutti kovasti keskustelua.

1980-luvulla oli jonkin verran yleisempää, että erityisesti paikallisradioiden radiojuontajat puhuivat, lauloivat ja jopa viheltelivät soittamiensa kappaleiden päälle. Nykyisenä formaattiaikana tällaisesta on kuitenkin päästy onnistuneesti eroon. Stara tiedusteli nyt myös lukijoiltaan heidän kantaansa radiojuontajien roolista kappaleiden aikana. Gallupin tulos oli varsin selkeä.

Kysymykseen ”Hyväksytkö, että radiojuontajat laulavat soittamiensa kappaleiden päälle?” vastasi peräti 4.300 eri lukijaa. Heistä peräti 73 prosenttia oli sitä mieltä, että radiojuontajien ei ole sopivaa laulaa kappaleiden päälle ja vain 27 prosenttia vastaajista piti tällaista hyväksyttävänä. Stara esitti saman kysymyksen viikonlopun Tammerfesteillä myös useille suosikkiartisteille, jotka kaikki pitivät tällaista epäsopivana. Kukaan ei kuitenkaan halunnut kommentoida asiaa omalla nimellään.