Ilosaarirockin huumetilastot kirkastuivat

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime viikonloppuna Joensuussa juhlittu Ilosaarirock sujui viranomaisten mukaan ilman, että vakavampia rikoksia tai onnettomuuksia tuli poliisin tietoon. Erityisen rauhalliseksi kuvattiin sunnuntain ja maanantain välistä yötä, jota voimakas sade rauhoitti.

Poliisi kiitteli tapahtuman järjestäjiä sekä pelastuslaitosta ja vapaaehtoistoimijoita hyvästä yhteistyöstä, joka helpotti huomattavasti poliisin työtaakkaa viikonlopun aikana. Ilosaarirockin kerrotaan olleen tänäkin vuonna poliisin näkökulmasta onnistunut ja hyvin järjestetty tapahtuma.

Rauhallisuus näkyi myös poliisin tilastoissa, joiden mukaan viikonloppuna Ilosaarirockissa tehtiin perjantain ja maanantaiaamun välillä 44 päihtyneiden säilöönottoa, kun viime vuonna luku oli 57. Näpistyksiä ilmoitettiin 20 ja pahoinpitelyjä seitsemän. Huumausainerikoksia ja huumausaineiden käyttörikoksia ilmoitettiin nyt 25, kun luku oli viime vuonna 29.