Malesialaismies huijasi suomalaiselta hääpuvun

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yksityisten ihmisten välistä nettikauppaa häiritsevistä huijauksista on puhuttu Suomessakin jo pitkään, mutta samanlaisia riskejä sisältyy luonnollisesti myös kansainvälisiin kauppoihin. Tämän sai kokea muuan suomalaispariskunta.

Suomalaismies laittoi häiden jälkeen vaimonsa hääpuvun myyntiin verkkoon. Ostaja löytyi yllättäen hieman kauempaa, Fred Frank -nimimerkillä esiintyvä henkilö Malesiasta saakka. Viestien vaihdon jälkeen kaupat syntyivät reilusta 300 eurosta ja puku lähti postitse Kualu Lumpuriin hiukan eri nimiselle miehelle.

Kanta-Hämeen poliisin mukaan puvusta olisi pitänyt tilittyä viikon kuluttua kaikkine kuluineen reilut 800 euroa hämeenlinnalaisen miehen tilille. Rahoja ei kuitenkaan kuulunut ja ostaja ryhtyi selittelemään tilannetta. Hänen mukaansa esimerkiksi pankki tarvitsee lisää aikaa elektronisten ongelmien kanssa. Rahoja ei ole kuitenkaan vieläkään kuulunut vaikka luvatusta maksutapahtumasta on kulunut kuukausi.