Televisiotähdiltä kiellettiin Facebook ja Twitter

Viihdeuutiset · Stara.fi

Supersuositun brittiläisen Coronation Street -saippuasarjan näyttelijät joutuvat pitämään pakollista sapattia bloggaamisesta, koska sarjan tuotantoyhtiö on yllättäen kieltänyt heiltä internetin suosittujen yhteisöpalvelujen käyttämisen.

Kerroimme viime keväänä kuinka jotkut amerikkalaiset elokuvayhtiöt ovat lisänneet näyttelijöiden sopimuksiin kohdan, joka kieltää heiltä bloggaamisen kuvausten aikana. Kielto johtui siitä, että elokuvista levisi kirjoitusten myötä julkisuuteen salaisia tietoja ennen aikojaan. Nyt brittiyhtiö on ottanut samanlaisen linjan.

Nyt Coronation Street -sarjaa esittävän ITV1-kanavan johtajat ovat suivaantuneet, kun sarjan juonenkäänteistä on vuotanut kuvia ja tietoa julkisuuteen näyttelijöiden viestien kautta. Sarjan tähdistä erityisesti Shobna Gulati ja Antony Cotton tunnetaan ahkerina internetin yhteisöpalvelujen käyttäjinä. Kielto koskee kuitenkin kaikkia sarjan parissa työskenteleviä.

– Pyydämme pitämään kuvauspaikan kännykkä- ja viestivapaana alueena. Ymmärrämme, että monet käyttävät sosiaalista mediaa ja yhteisöpalveluja ja haluavat raportoida työelämästään. Me kuitenkin toivomme, että ette käytä näitä palveluja. Muistakaa, että kaikki kuvat voivat päätyä julkisuuteen. Kurinpitotoimenpiteet otetaan käyttöön niille, jotka julkaisevat asiattomia kuvia itsestään tai muista tai julkaisevat jotain sellaista joka asettaa sarjan huonoon valoon, tuotantoyhtiön paimenkirjeessä kerrottiin Sunday Mirror -lehden mukaan.