Klamydia oli oikeassa – Vaasan Rockperry-festivaalikin lopetettiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vaasassa jo vuosien ajan järjestetty Rockperry-festivaali on kärsinyt ongelmista jo vuosien ajan. Alunperin Laihialta alkunsa saanut festivaali on nyt kohdannut loppunsa ainakin nykymuodossa. Tuoreinkaan tapahtuma ei nimittäin vetänyt juhlakansaa odotetusti.

Viime viikonloppuna Vaasan Vaskiluodossa rokatun kesätapahtuman isäntä Jouni Jaskari on nyt ilmoittanut iskeneensä hanskat naulaan lopullisesti. Pohjalainen-lehdelle Jaskari kertoi harkinneensa tapahtuman lopettamista jo viime vuonna. Hänen mukaansa Vaasa ei ole kaupunki, jossa yleisötilaisuudet vetävät väkeä.

– Ei kai minun tehtäväni laihialaisena ja Seinäjoella asuvana ole silloin järjestää tilaisuuksia Vaasassa, Jaskari kertoi Pohjalainen-lehdessä.

Rockperry sai alkunsa vuonna 2000 Laihialta. Jo seuraavana vuonna festivaali siirrettiin Vaasan Hietasaareen, joka jäi myös nopeasti pieneksi. Sittemmin festivaali on järjestetty Vaasan Vaskiluodossa. Jaskari antoi lehdessä kovasti kiitosta Vaasan kaupungin hallintojohtajalle tapahtuman järjestelyjen merkittävästä tukemisesta.

Aiemmin Vaasassa on lopetettu myös esimerkiksi Rantarock-festivaali, joka siirtyi kaupunkiin vuonna 1995 Virroilta. Rantarockin lopettamisen takana oli tosin paljon muutakin kuin massiivinen asiakaskato, ja tapahtuman jälkipyykkiä pestiin oikeudessa saakka.

Vaasalainen suosikkiyhtye Klamydia on laulanut jo vuosien ajan siitä kuinka vaasalaisia on vaikea saada mukaan tapahtumiin, konsertteihin ja festivaaleille. Tuoreimpienkin tapahtumien valossa laulun sanat ovat jälleen ajankohtaiset.

– Kun Vaasa jotain järjestää, niin tulee varmasti pettymään. Ei sinne ketään tuu, himassa ne vain istuu. Vaasalaiset on homeperseitä, Klamydia laulaa.