Inception elokuva-arvostelu

Elokuvat · Stara.fi

Yksi kesän odotetuimmista toimintaelokuvista on menestysohjaaja Christopher Nolanin ja näyttelijä Leonardo DiCaprion tuorein yhteistyö Inception. Scifi-toimintaelokuva vie katsojat unten maille, mutta tällä kertaa muiden uniin.

Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) on erikoistunut varastamaan muiden ihmisten salaisuuksia näiden nukkuessa, sillä hän ja hänen ryhmänsä kykenevät pääsemään muiden uniin ja sitä kautta pään sisään, kun heidän mielensä ovat haavoittuvimmillaan unen aikana. Cobbin asiakkaana ovat suuryritykset, mutta työ on maksanut hänelle hänen vaimonsa ja vapautensa.

Cobb aikoo tehdä vielä yhden suuren keikan päästäkseen palaamaan takaisin Yhdysvalloissa odottavien lastensa luokse. Tarkoituksena ei ole kuitenkaan varastaa, vaan istuttaa uusi ajatus kohdehenkilön alitajuntaan. Tehtävä on kaikkien aikojen vaikein, sillä kohdehenkilön alitajuntaa on valmennettu vastustamaan tunkeutumista myös unen aikana.

Elokuvan käsikirjoitus on huippuluokkaa. Perusajatus on erittäin monisäikeinen ja välillä jopa sotkuinen, mutta katsoja pysyy siitä huolimatta suurimman osan ajasta hyvin kärryillä yllättävistäkin juonenkäänteistä. Leffan casting on onnistunut kiitettävästi, sillä Cillian Murphy tekee ehkäpä uransa parhaan roolin ja DiCaprio toimii jälleen kerran upeasti. Ainoa haksahdus on tapahtunut Ellen Pagen kiinnityksessä, sillä hän on tähän rooliin aivan liian nuori ja jää epäuskottavaksi hahmoksi vaikka osaamista muuten ehkä löytyykin.

Kokonaisuutena Inception pitää katsojan tiiviisti otteessaan koko huiman seikkailun ajan.

Genre: JännitysOhjaus: Christopher NolanPääosissa: Leonardo DiCaprio, Ken Watanabe, Joseph Gordon-Levitt, Marion Cotillard, Ellen Page, Tom Hardy, Cillian Murphy, Tom Berenger, Michael CaineEnsi-ilta: 23.7.2010Kesto: 2:30

Pisteet 5/5