Sadat hipit nakuilevat Suomen metsissä kuukauden

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa on parhaillaan käynnissä kansainvälinen hippitapahtuma, kun noin kuusisataa hippiä ympäri maailmaa on kokoontunut Leppävirralle viettämään 37. Rainbow Gathering -tapahtumaa, joka kestää kuukauden ajan. Vieraiden määrän odotetaan kasvavan jopa pariintuhanteen.

Leppävirran Paukarlahteen on perustettu tapahtuman myötä todellinen hippileiri, sillä silminnäkijät kertoivat esimerkiksi Kuopion kaupunkilehdelle, että paikalla vieraita vastaanottavat alastomat tai lähes alastomat ihmiset. Tapahtuma järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Suomessa, eikä siitä lehden mukaan ollut etukäteen juurikaan tietoa.

Ylen uutisten mukaan tapahtuma on täysin päihteetön, eikä varsinaiselle leirialueelle päästetä lainkaan esimerkiksi toimittajia ja kuvaajia tai muita uteliaita. Televisiouutisissa nähtyjen ilmakuvien perusteella alue muistuttaa telttoineen lähinnä intiaanikylää. Paikallisten mukaan hipit eivät ole aiheuttaneet minkäänlaisia hankaluuksia, vaan tuoneet ennemminkin väriä kylän elämään.