Love Parade: Tanssi jatkui vaikka ihmisiä kuoli ympärillä

Nettivideot Viihdeuutiset · Stara.fi

Viihdemaailmaa kohtasi eilen illalla historiallisen massiivinen katastrofi, kun Saksan Duisburgissa järjestetyssä Love Parade -tapahtumassa syntyi paniikki. Tähän mennessä vahvistuneiden kuolonuhrien määrä on 19, mutta epävirallisten tietojen mukaan jopa 22. Loukkaantuneita on satoja.

Maailman tunnetuin technomusiikin tapahtuma järjestettiin tänä vuonna jostain käsittämättömästä syystä paikassa, jonne oli ainoastaan yksi sisäänkäynti, ja sekin oli maan alla kulkeva tunneli. Tilanne lähti käsistä jo aikaisessa vaiheessa, kun tunneliin pakkautui aivan liikaa väkeä. Tunnelista jo päässeet alkoivat nousta ”sumpun” seinämiä ylös ja osa heistä pudosi takaisin alas yleisön joukkoon. Menehtyneiden kuolinsyyksi epäillään tällä hetkellä tallautumista muiden jalkoihin sekasorron keskellä.

Parhaillaan julkisuudessa ihmetellään viranomaisten päätöstä välttää tilaisuuden keskeyttäminen ja alueen evakuoiminen silloin kun tilanne alkoi muuttua kaoottiseksi. Tästä syystä massiivinen tanssitapahtuma jatkui edelleen, vaikka samaan aikaan ihmisiä oli jo tallautunut kuoliaaksi samassa tapahtumassa. Pelastusviranomaiset perustelevat päätöstään sillä, että evakuointi olisi vain pahentanut kaaosta.

Poliisipäällikkö Detlef von Schmeling kertoi tänään tiedotustilaisuudessa, että ainakin neljä kuolleista on ulkomaisia. Menehtyneistä on tunnistettu australialainen nainen, italialainen nainen, hollantilainen mies ja kiinalainen mies. Poliisitutkimukset tapahtuneesta jatkunevat vielä pitkään. Katso uutisvideo aiheesta tästä tai artikkelin yltä.

Pelastusviranomaiset syyttävät tapauksesta sekä tapahtuman järjestäjiä että kunnan viranomaisia, jotka olivat antaneet luvan järjestää tapahtuma paikassa, joka on erittäin vaarallinen suurille ihmismassoille. Yksi äänekkäimmistä kriitikoista on yksi tapahtuman perustajista, konemusiikkiartisti Dr. Motte. Love Parade on järjestetty vuodesta 1989 saakka, mutta jouduttu perumaan useana vuonna. Nyt järjestäjät ovat ilmoittaneet, että katastrofiin päättynyt tapahtuma oli viimeinen Love Parade. Ensi vuoden tapahtuma oli määrä järjestää Kroatian Zagrebissa.