Tämä suomalaishitti niittää menestystä Etelä-Koreassa – kuuntele!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme aiemmin tänään kuinka suomalaiset musiikintekijät ovat tehneet listahistoriaa toisella puolella maailmaa, kun supersuositun eteläkorealaisen SHINee-nimisen artistin uudella albumilla on mukana myös suomalainen kappale.

SHINee on Etelä-Korean suosituin poptähti, ja huippusuosiota kuvaa hyvin se, että uusi Lucifer-albumi pitää parhaillaan hallussaan samanaikaisesti albumilistan sijoja yksi ja kaksi. Tämä on mahdollista koska levystä on myynnissä kaksi eri versiota. Levyltä löytyy myös kappale Ready or Not, jonka takana ovat suomalaiset Mikko Tamminen ja Risto Asikainen sekä ranskalais-englantilainen Will Simms.

Tamminen kertoi Staralle, että vielä ei ole tiedossa tullaanko kyseinen suomalaiskappale julkaisemaan myöhemmin myös singlenä. Kuuntele kappale tästä tai artikkelin yltä. Tamminen tunnetaan muiden muassa taannoisen Firevision-yhtyeen toisena puoliskona.

Korea on maailman suurin musiikin mobiilimarkkina, ja mobiilimyynnin osuus on yli 90 prosenttia koko digitaalisesta myynnistä. Korea on myös nopeimmin kasvava musiikkimarkkina. SHINee on yksi maan tämän hetken suosituimpia artisteja. K-Pop -artistien levyt ovat listamenestyksiä paitsi kotimaassaan, myös Kiinassa sekä Singaporessa, Taiwanissa ja muualla Kaakkois-Aasiassa.