Arvostelussa kesän naurettavin elokuva Splice

Elokuvat · Stara.fi

Monet Hollywood-studiot ovat olleet viime aikoina pahoissa talousvaikeuksissa ja siitä syystä lukuisia elokuvaprojekteja on lopetettu. Scifi-elokuva Splice on malliesimerkki siitä millaisia elokuvia tähän massiiviseen leikkuriin olisi pitänyt ensisijaisesti suoltaa.

Leffassa geenitutkijat Clive (Adrien Brody) ja Elsa (Sarah Polley) tutkivat eläinten DNA:ta ja etsivät niistä lääkeyhtiölle proteiineja lääkeaineisiin. Läpimurron kynnyksellä heidän projektinsa kuitenkin lakkautetaan, mutta pariskunta päättää jatkaa salassa. Pian he onnistuvatkin yhdistämään eläimen ja ihmisen DNA:n, ja kokeilun lopputuloksena on Dren, ihmisen ja eläimen välimuoto. Vastoin odotuksia pariskunta päättää jättää olion eloon ja alkavat kasvattaa sitä kuin omaa lastaan.

Elokuva on luokitelty scifiksi, mutta todellisuudessa se on lähinnä tahaton parodia aidoista scifi-elokuvista. Käsikirjoitus alittaa kaikki mahdolliset rimat ja vaikuttaa olevan ala-asteen kirjoituskilpailun tulosta. Tarinassa ja dialogissa ei ole mitään edes etäisesti uskottavuuteen viittaavaa, ja juonenkäänteitä seuraavatkin yleisön toistuvat naurunremakat tarinan äityessä kohtaus kohtaukselta yhä uskomattomammaksi. Lisäksi elokuvassa on niin paljon ohjauksellisia ja käsikirjoituksellisia virheitä, että niitä ei kykene enää edes laskemaan.

Yleensä keskinkertaista paremmin rooleistaan suoriutunut Adrien Brody on tehnyt selvän virheliikkeen lähtiessään mukaan tällaiseen rimanalitukseen. Todennäköisesti hän ei lukenut käsikirjoitusta ennen sopimuksen allekirjoittamista. Naispääosassa nähtävä Sarah Polley ansaitsee puolestaan roolistaan Vuoden karismattomimman naistähden palkinnon. Splice on malliesimerkki elokuvasta, joka olisi pitänyt haudata jo ensimmäisessä käsikirjoitusvaiheessa mahdollisimman syvälle. Se on vuoden naurettavin elokuva, vaikka ei ole edes komedia.

Genre: Scifi, jännitys, (tahaton komedia)Ohjaus: Vincenzo NataliPääosissa: Adrian Brody, Sarah PolleyEnsi-ilta: 30.7.2010Kesto: 1:49

Pisteet 1/5