Irina julkaisee ensimmäisen kokoelmansa

Viihdeuutiset · Stara.fi

2000-luvun suosituimpiin suomalaisiin naisartisteihin lukeutuva Irina julkaisee syyskuussa ensimmäisen kokoelma-albuminsa Yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista 2002 – 2010. Kaksi uutta singleä sisältävästä albumista julkaistaan kaksi eri versiota. Yhden cd:n versio sisältää nimensä mukaisesti 19 suurinta hittiä.

– Kulunut vuosikymmen on menty niin hurjaa vauhtia, että nyt tuli sellainen tunne, että tämä jakso on hyvä laittaa yksiin kansiin ja pakettiin, Irina toteaa.

Kokoelman ensimmäinen singlelohkaisu on nyt julkaistava, Lasse Mårtensonin säveltämä ja Jukka Virtasen sanoittama, hieman kantaaottavakin kappale Kielletyt käskyt. Alkuperäisversion esitti aikoinaan Kristiina Hautala vuonna 1968. Tämän jälkeen biisin rockimman version levytti Taiska vuonna 1981. Nyt on Irinan vuoro tuoda biisi 2010-luvulle.

– Mulla oli heti alusta saakka sellainen tunne, että nyt olisi kiva tehdä joku vanha kappale uuteen uskoon. Selailin netistä paljon eri vaihtoehtoja ja niitä pyöriteltiin bändin poikien kanssa suuntaan jos toiseen. Itselläni oli jäänyt takaraivoon jostain syystä Taiskan tulkinta tästä 60-luvun kantaaottavuudesta ja meiningistä. Studiossa homma loksahti bändin kanssa heti uomiinsa ja tekstihän toimii ihan hienosti myös tässä ajassa, Irina kertoo.