Lordi loi nahkansa – tältä yhtye näyttää nyt

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomeen historiallisen euroviisuvoiton muutama vuosi sitten tuonut Lordi uudistuu syyskuussa julkaistavan Babez for Breakfast –levynsä myötä myös ulkoisesti, kuten heillä on tapana aina uuden levyn julkaisun aikaan. Tällä kertaa Lordin tyylissä on mukana ripaus uuden levyn musiikkia eli kultaista 80-lukua.

– Uudet maskit ovat ilkeämmät kuin aiemmin. Puvut ovat myös entistä värikkäämmät. Niissä on jotakin vanhaa, paljon uutta, lainattua ja sinistäkin löytyy. Amen on palannut Deadache-levyltä ensimmäisen levymme Get Heavyn aikoihin ja Awa on läpikäynyt nykyään niin muodikkaan nuorennusleikkauksen. Kita on puolestaan retrospektiivi itsestään ja Ox eläimellistynyt entisestäänkin. Itse olen tuonut käärmeitä mukanani, Mr. Lordi kertoo.

Lordi 2010

Lordin viides studioalbumi Babez For Breakfast julkaistaan 15. syyskuuta Euroopassa ja Yhdysvalloissa sekä 27. lokakuuta Japanissa. Levy äänitettiin country-musiikin mekassa Nashvillessä tuottaja Michael Wagenerin johdolla. Wagener on tuottanut muiden muassa Ozzy Osbournen, Alice Cooperin ja Janet Jacksonin levyjä ja miksannut Metallican Master of Puppets -albumin.

Levyn ensimmäinen single This Is Heavy Metal julkaistaan 9. elokuuta, 2010. Samana päivänä julkaistaan maailmanlaajuisesti myös Lordi-aiheinen iPhone-peli nimeltään Lordi The Game.