Ruotsalaismiehellä 170 km/h ylinopeutta – ennätyssakot!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa kohistiin jokunen vuosi sitten miljonäärien saamista tähtitieteellisen suurista sakoista, mutta sittemmin asiasta ei ole juurikaan puhuttu. Nyt vastaavanlainen esimerkkitapaus on kuitenkin saatu Sveitsistä, jossa länsinaapuristamme kotoisin ollut mies kaahasi itselleen ennätyssakot.

Asiasta uutisoineen Truck.net -sivuston mukaan 37-vuotias ruotsalainen mies jäi sveitsiläisen peltipoliisin haaviin ajettuaan 517 hevosvoimaisella Mercedes SLS -autollaan 290 kilometrin tuntinopeutta 120 kilometrin rajoitusalueella. Ylinopeutta oli siis peräti 170 kilometriä tunnissa. Tapahtumapaikkana oli Fribourgin alueella sijaitseva moottoritie.

Ruotsalaisen auto ja ajokortti takavarikoitiin välittömästi. Sakkojen määräksi on nyt arvioitu 780.000 euroa, mutta summaa käsitellään vielä oikeudessa. Sveitsin tieviranomaisia edustava Thomas Rohrbach ei muista että maassa olisi koskaan aiemmin mitattu näin suurta ylinopeutta.