Tampere International AirShow veti 20.000 katsojaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tampere International AirShow eli TIAS on jatkoa viime elokuussa Malmin lentoasemalla Helsingissä järjestetylle Helsinki International AirShow -ilmailutapahtumalle. Tampereen tapahtuma on Suomen Ilmailuliiton päälentonäytös tänä vuonna.

Kaksipäiväisen lentonäytöksen ensimmäinen tapahtumapäivä oli yleisömenestys, sillä yleisöä paikalle saapui yli 20.000 henkeä. Sateelta säästyttiin yhtä lyhyttä aamupäiväkuuroa lukuun ottamatta. Ilmailunäytöksen runsas ja vaativa ohjelma pystyttiinkin toteuttamaan suunnitelmien mukaan aikataulussa. Yleisön paljouden takia oli selvää, että joissain palvelupisteissä, muiden muassa linja-autopysäkeillä syntyi hetkellisiä jonoja, mutta tämän kokoluokan massatapahtumissa niitä on vaikea välttää.

Suurimpia yleisösuosikkeja taisivat olla Midnight Hawks -esitys, veteraanilentäjä Jyrki Laukkasen kiemurat vanhalla kaksitasoisella Gloster Gauntlet -koneella ja tietysti toisen maailmansodan aikaisen, legendaarisen jenkkihävittäjä Mustangin uljas esiintyminen Pirkkalan taivaalla. Tampere International Airshow jatkuu huomenna sunnuntaina. Portit avataan kello 9.00 ja esitykset käynnistyvät kello 10.15. Tapahtuma päättyy noin kello 18.00.