Finndomo tiesi myyvänsä hometaloja: ”Äärimmäistä piittaamattomuutta”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Finndomo-talotehdas on Aamulehden mukaan myynyt suomalaisille tietoisesti suuren määrän hometaloja. Lehden saamien tietojen mukaan Finndomo on tiennyt talojensa vakavista homeongelmista jo syyskuussa 2008, mutta siitä huolimatta niiden myynti on jatkunut ilman tarvittavia muutoksia.

Pohjoismaiden suurin puurakenteisten pientalojen valmistaja Finndomo kiisti vielä eilisessä lehdessä olleensa tietoinen mistään ongelmista. Tänään Aamulehti kertoo kuitenkin saaneensa käsiinsä yhtiön tilaaman salaisen VTT:n tutkimusraportin, josta ilmenee aivan muuta. Raportin mukaan Finndomo on ollut tietoinen homeongelmista jo vuosia.

– Jos Finndomo on tietoisesti toiminut näin, se osoittaa äärimmäistä piittaamattomuutta Suomen rakentamismääräyskokoelman määräyksiä vastaan, Asumisterveysliitto Aste ry:n asiantuntija Hannele Rämö kommentoi lehdelle.

Molempiin tutkittuihin talomalleihin, Vaajataloon ja Avainkotiin, kertyi hometta virheellisten rakennusratkaisujen takia. Raportissa suositeltiin tekemään asian korjaavia muutoksia talomalleihin, mutta muutoksia ei ole tehty. Finndomo on siis tietoisesti jatkanut hometalojen myyntiä. Näitä talomalleja on Suomeen myyty Aamulehden mukaan ainakin sata.