Jackie Chan Staralle: ”En oikeastaan osaa karatea!”

Viihdeuutiset · Stara.fi

1980-luvulla pikkupojat ympäri maailmaa valloittanut Karate Kid -elokuva sai aikaan karate-harrastuksen huiman buumin. Nyt elokuva tekee uuden tulemisensa, kun perjantaina ensi-iltansa saa päivitetty versio, jonka pääosissa nähdään Jackie Chan ja Jaden Smith. Viihdelehti Stara tapasi elokuvan tähdet ensi-iltajuhlissa Oslossa.

Jackie Chan Stara JockaElokuvan toisessa pääosassa nähdään siis legendaarinen toimintatähti Jackie Chan, joka keskusteli roolista ensimmäisen kerran tuottaja Will Smithin kanssa jo pari vuotta ennen lopullista kiinnitystä. Miehet tapasivat kahvilassa ja Smith lupasi soitella asiasta. Hollywoodissa vastaavia lupauksia annetaan kuitenkin päivittäin, joten Jackie Chan ei kiinnittänyt siihen juurikaan huomiota. Kului vielä kaksi vuotta ennen kuin puhelu lopulta tuli.

– Kun hän ensimmäisen kerran ehdotti elokuvan tekemistä luulin, että hän vain vitsailee. Kaksi vuotta myöhemmin hän soitti ja kertoi että he ovat tekemässä Karate Kid -elokuvaa. Olin siitä onnellinen ja samaan aikaan huolissani. Miksi heidän pitää tehdä uusi Karate Kid? Minä olen harrastanut karatea, mutta en oikeastaan osaa karatea, Jackie Chan kertoi Staralle.

– Käsikirjoituksen luettuani huomasin sen olevan hieman erilainen kuin alkuperäinen. Nyt elokuvan tarina sijoittuu Kiinaan ja siinä harjoitetaan taistelulajeja. Rakastin hahmoani ja sitä että sain tilaisuuden markkinoida maatani, koska nyt oli hyvä aika markkinoida sekä taistelulajeja että kiinalaista kulttuuria. 30 vuotta sitten kun ensimmäinen Karate Kid -elokuva tuli, halusivat kaikki opetella karatea. Se osoittaa elokuvan voiman.

Jackie Chanin haastattelu julkaistaan lähipäivinä myös videohaastatteluna. Karate Kid -elokuva saa ensi-iltansa perjantaina 20. elokuuta.