IRC-Gallerian suosio romahti – tässä syy

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen kaikkien aikojen suurin yhteisöpalvelu IRC-Galleria aloitti menestystarinansa 2000-luvun alussa, mistä saakka se kasvoi erittäin nopeasti erityisesti teini-ikäisten käyttäjien parissa. Palvelun voittokulku jatkui kymmenen vuoden ajan, mutta vaikuttaa olevan nyt historiaa.

Maailman ylivoimaisesti suosituin yhteisöpalvelu Facebook on nimittäin viimeisen vuoden aikana nakertanut huimasti Galtsun suosiota, ja nykyisin sillä onkin maailmanlaajuisesti jo yli puoli miljardia käyttäjää. Samaan aikaan kotimaisen palvelun suosio on romahtanut yhtä nopeasti kuin Facebookin suosion on kasvanut.

IRC-Galleriassa kävi vielä vuosi sitten noin 750.000 eri kävijää viikossa, kun määrä on nykyisin vain 420.000. Kävijämäärä on siis lähes puolittunut vain vuodessa. Palvelua ylläpitävä Sulake vahvisti lehdelle, että syyllinen kävijämäärän laskuun on todennäköisesti Facebookin suuri suosio. IRC-Gallerian tasaisesta laskusta saa hyvin kuvan TNS Metrix -mittauspalvelun grafiikasta, joka löytyy tästä linkistä.