Karate Kid -leffan nuori päätähti teki stunttinsa itse

Viihdeuutiset · Stara.fi

1980-luvulla pikkupojat ympäri maailmaa valloittanut Karate Kid -elokuva sai aikaan karate-harrastuksen huiman buumin. Nyt elokuva tekee uuden tulemisensa, kun perjantaina ensi-iltansa saa päivitetty versio, jonka pääosissa nähdään Jackie Chan ja Jaden Smith. Viihdelehti Stara tapasi elokuvan tähdet ensi-iltajuhlissa Oslossa.

Jackie Chan Stara JockaLeffan nuori tähti Jaden Smith on supertähti Will Smithin ja Jada Pinkett Smithin 12-vuotias poika. Hän sai Chanilta kovasti suitsutusta, koska pitkään taistelulajeja harrastanut nuori poika kykeni tekemään lähes kaiki stunttinsa itse ja koska elokuvassa ei käytetty lainkaan erikoisefektejä.

– Minun piti saada Jaden tekemään kaikki stunttinsa itse. Hän teki lähes 95 prosenttia stunteista itse. Meillä oli paikalla sijaisnäyttelijä-poika myös hänelle, mutta emme tarvinneet häntä. Häntä käytettiin lähinnä stand-in -tarpeisiin, kuten valaistuksen suunnittelussa ja niin edelleen. Halusin Jadenin tekevän kaiken itse ja siksi harjoittelimme todella kovasti. Harjoittelimme, harjoittelimme ja harjoittelimme, Jackie Chan kertoi Staralle.

Jackie Chanin haastattelu julkaistaan lähipäivinä myös videohaastatteluna. Karate Kid -elokuva saa ensi-iltansa perjantaina 20. elokuuta.