Oletko Mac-käyttäjä? Älä lataa tätä viallista päivitystä!

Digi · Stara.fi

Lukuisat Apple-käyttäjät ovat viimeisen parin päivän aikana törmänneet jälleen kerran Applen vialliseen päivitykseen, kun he ovat päivittäneet Mac-tietokoneidensa iTunes-ohjelmiston uuteen versioon. Maailman suosituimman musiikkiohjelman päivitys on nimittäin osoittautunut vialliseksi.

Merkittävässä osassa Mac-tietokoneita uusi iTunes ei tällä hetkellä käynnisty lainkaan, eli sen kautta ei saada myöskään synkronoitua iPhone, iPod ja iPad -laitteita. Ongelma on siis vakava. Niissä tietokoneissa, joissa ohjelmisto edelleen käynnistyy, on ongelmia ilmennyt erityisesti toiminnossa, joilla CD-levyjen sisältöä siirretään tietokoneelle.

Applen keskustelufoorumilla ongelman veikataankin olevan toiminnossa, joka noutaa levyjen kappaleiden nimet verkosta automaattisesti. Ongelmia on ilmennyt kuitenkin myös ilman että levyjä yritetään siirtää koneelle. Apple ei ole vielä virallisesti kommentoinut vakavaksi luonnehdittua ongelmaa, eikä ole myöskään julkaissut korjauspäivitystä vialliseen päivitykseensä. Viihdelehti Stara otti hetki sitten yhteyttä Applen tukeen, josta annettiin pitkä lista erityisosaamista vaativia toimenpiteitä, kuten tiettyjen tiedostojen poistoa OSX-käyttöjärjestelmästä.

Tuore iTunes 10 -päivitys sisältää Cnet-verkkojulkaisun mukaan myös monia muita bugeja ja puutteita, kun esimerkiksi osa iPhone 4:n ohjelmistoista kaataa koko iTunes-sovelluksen ja ongelmia on ollut myös AirPlay-toiminnon kanssa. Päivityksen mukanaan tuoma Ping-palvelu on sekin kärsinyt ongelmista, kun palvelu täyttyi roskaviesteistä heti avautumisensa jälkeen.

Uuden iPhone 4 -puhelimen nolot antenniongelmat ja niiden vähättelyn lisäksi myös Applen Snow Leopard -käyttöjärjestelmäpäivityksen taannoiset ongelmat ovat monilla Mac-käyttäjillä edelleen tuoreessa muistissa, sillä tuolloin merkittävä osa ohjelmistoista lakkasi päivityksen myötä kokonaan toimimasta yli viikoksi, kunnes Apple sai julkaistua korjauspäivityksen. Viime aikoina myös Applen maksullinen MobileMe-palvelu on kärsinyt ongelmista erityisesti kalentereiden päivitysten suhteen.