Reindeerspotting-Jani kuoli 26-vuotiaana Aasiassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Eilen Lapin Kansa -lehti kertoi kuinka suomalainen Reindeerspotting-dokumenttielokuvan päätähti Jani on menehtynyt 26-vuotiaana. Lehden mukaan kuolema ei liittynyt huumeisiin. Kuolinpaikka oli kuitenkin vielä tuolloin epäselvä, ja merkit viittasivat ulkomaille.

Tänään Helsingin Sanomat kertoo saaneensa tapauksesta lisätietoja, joiden mukaan Jani kuoli Kambodzassa. Lehden mukaan Suomen poliisi tekee parhaillaan yhteistyötä Kambodzan poliisin kanssa selvittääkseen miehen kuolinsyyn.

Nyt menehtyneestä Janista kertova Reindeerspotting sai ensi-iltaviikonloppunaan kotimaiselle dokumentille huimat 5.933 katsojaa, joka oli kaikkien aikojen paras suomalaisen dokumentin avaustulos. Tähän mennessä sen on nähnyt 60.000 katsojaa. Elokuvan ikäraja asetettiin aikanaan valtion elokuvatarkastamon, elokuvalautakunnan ja korkeimman-hallinto oikeuden päätöksellä 18-vuoteen. Kuvauksia tehtäessä Jani oli 19-vuotias.