Ilkka Alanko vaihtoi radikaalisti musiikkityyliä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Neljä Ruusua -yhtyeen keulahahmona paremmin tunnettu Ilkka Alanko iskostui viime keväänä suuren yleisön tietoisuuteen Kuorosota-ohjelman voittajana. Ohjelma paljasti samalla suomalaisille aikuistuneemman rock-kukon.

– Kuorosota oli hauska ja opettavainenkin projekti. Orastava taipumukseni kyynisyyteen koki pahan kolauksen, kun sain operoida näiden innokkaiden nuorten kanssa. Yhteistyömme saikin jatkoa, kun he tulivat laulamaan Valuva taivas -kappaleeseen uudelle levylleni, Alanko kommentoi.

Ilkka Alanko avasi soolouransa reilu vuosi sitten tanssisävytteisellä konelevyllä Elektra. Nyt on vuorossa 24-henkisen orkesterin kanssa tehty swing-levy. Artistin näkökulmasta tämä on täysin loogista.

– Soolouralle lähtiessäni minulla oli kaksi tavoitetta: tehdä konepohjainen suomenkielinen tanssilevy sekä big band -tyyppinen levy isomman kokoonpanon kanssa.

Aluksi swing-levyn piti sisältää vähemmän tunnettuja cover-biisejä. Tuottaja Gabi Hakasen ehdotuksesta Alanko mietti kuitenkin hetken vanhojen Neljä Ruusua -kappaleiden potentiaalia isolle orkesterille ja totesi saman kuin Gabi: Näinhän se pitää tehdä – Neljä Ruusua swinginä ja solistina Ilkka Alanko.

17. marraskuuta 2010 julkaistava Ruusuja-albumi sisältää kaksitoista Neljä Ruusua -biisiä isolle orkesterille sovitettuna. Levyllä soittava Ilkka Alanko Orchestra koostuu suomalaisista ja eestiläisistä huippumuusikoista. Kapellimestarina toimii Petri Juutilainen. Albumin ensimmäisenä singlenä julkaistaan 20. syyskuuta Poplaulajan vapaapäivä.