Amerikkalaislehti hehkuttaa suomalaisleffaa: ”Jasper Pääkkönen on komea!”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Syksyn ensi-iltoihin kuuluva kotimainen kotimainen elokuva Napapiirin sankarit on osoittautunut menestykseksi parhaillaan käynnissä olevilla Toronton elokuvajuhlilla. Dome Karukosken uusi elokuva on otettu ihastuneesti vastaan festivaalilla.

Elokuvaa on esitetty loppuun myydyille saleille ja verkkoon on jo ilmestynyt useita hehkuttavia arvosteluita elokuvasta. Elokuvaa kutsutaan arvosteluissa ”harvinaiseksi helmeksi” ohjelmiston elokuvien joukossa ja elokuvassa esiintyvää Jasper Pääkköstäkin kehutaan. Maailmanlaajuisesti suosittu verkkolehti Huffington Post nimittää Pääkköstä komeaksi ja vetovoimaiseksi. Ohjaaja Dome Karukoski iloitsee yleisön innostuneesta vastaanotosta Facebookissa.

– Tänään oli Napapiirin Sankareiden toinen loppuunmyyty näytös Torontossa. Leffa sai 4 väliaplodit kesken näytöksen! Napapiirin sankareiden kanssa tehty nyt TV-haastatteluja Kanadaan, Englantiin ja huomenna Belgian televisio, Dome hehkutti.

Napapiirin sankarit nähdään Torontossa Contemporary World Cinema -sarjassa. Toronton elokuvajuhlat kuuluu maailman vaikutusvaltaisimpien elokuvafestivaalien joukkoon ja on myös elokuva-alan tärkeimpiä ammattilaistapahtumia.