Bubble Scum : Body 2 Body

Albumit · Stara.fi

Helsinkiläisen Bubble Scum -yhtyeen muodostavat Suho Superstar, Minttu Muranen ja Heba. Yhtye on nyt julkaissut albumillisen electronista poppia.  Muutaman vuoden ikäinen yhtye on aiemmin levyttänyt muiden muassa Bad Luck Love -leffan soundtrackille.

Levyn ensimmäinen singlelohkaisu ja levyn nimiraita Body 2 Body ei lukeudu albumin parhaimmistoon, vaan jää puuduttavaksi välisoitoksi. Kappaleen lyriikat ovat jääneet turhan korneiksi latteuksiksi ja sounditkin ovat jääneet viimeistelemättä. Biisin suurin ongelma on kuitenkin kaikilta osin laimea kertosäe, joka ei potki millään osa-alueella.

Sen sijaan aloitusraita Sting Me pitää sisällään toimivaa yritystä useammallakin saralla, eikä vähiten soundien osalta. Levyn valopilkkuihin lukeutuvat sen lisäksi myös vauhdikas ja ysärisoundeiltaan onnistunut Golden Gun, johon on saatu ujutettua myös hieman kaivattua hittikoukkua. Myös Brand New Rubber Boots groovaa hyvin, mutta erityisen energisesti potkivat tanakat Love Is A Shark ja Missionary Man. Jälkimmäinen onkin levyn paras raita ja toivottavasti jossain vaiheessa myös singlevalinta. Sama taso ei kuitenkaan jatku läpi levyn, sillä esimerkiksi Bad Girls on samaa sarjaa sinkkulohkaisun kanssa. Levyn päättävä Crowbar Dub on tyylikäs päätös hieman sekavalle kokonaisuudelle.

Kappaleita yhdistää yleinen laimea tunnelma niin soundeissa kuin poljennossakin. Bubble Scumin albumissa on hyvää yritystä, mutta jotain olennaista jää vielä puuttumaan. Soundien ysärilinja lienee tarkoin harkittu linjaus, mutta jonkinlaista päivitystä siihen voisi kuitenkin toivoa. Kokonaisuutta kannattaa viilata ennen seuraavaa julkaisua. Siihen saakka tässä on toimiva demolevy, jolla toivottavasti saadaan mukavasti keikkoja myytyä.

Pisteet 3/5