Teräsbetonin julkaisee uuden levyn

Viihdeuutiset · Stara.fi

Moninkertainen kultalevy-yhtye Teräsbetoni julkaisee neljännen pitkäsoittonsa 24. marraskuuta. Teräsbetoni kertoo Maailma tarvitsee sankareita -nimisellä albumillaan, että sankareiden aika ei suinkaan ole ohi.

Bändi piirtää ensisinglenä julkaistussa nimikappaleessa kuvan sotien, kurjuuden ja itsekkyyden maailmasta, jossa suurten sielujen tekoja kaivataan.

– Ihmiset voivat tuntea turvattomuutta ja pelkoakin muuttuvassa maailmassa, jonka rakenteet horjuvat ja vanhat totuudet eivät enää päde. Teräsbetoni tarjoaa lohduksi ja lääkkeeksi tietenkin metallia, joka on tehnyt elämästämme siedettävämpää jo vuosikymmenten ajan, yhtyeen laulaja-basisti Jarkko Ahola kertoo.

Albumin 11 biisiä äänitettiin kesän ja syksyn aikana bändin luottotuottaja Hiili Hiilesmaan johdolla, pääosin Yellow House Studion uumenissa Hämeenlinnassa. Kappaleita oli levy-yhtiön vaihdoksen myötä pidetyn tauon aikana syntynyt kolmatta kymmentä, joista albumille on valikoitunut tasapainoinen nippu niin uudistunutta Teräsbetoni-ilmaisua kuin metallisoturien tuttua uhmakkuuttakin.

Teräsbetoni perustettiin vuonna 2003, kun pirkanmaalaiset laulaja-basisti Jarkko Ahola ja kitaristit Vili Rantanen sekä Arto Järvinen yhdistivät suomen kielen perinteikkääseen melodiseen metalliin. Rumpali Jari Kuokkanen täydensi kokoonpanon pian bändin syntysanojen jälkeen. Teräsbetoni levytti Warner Musicille kolme albumia, joista ensimmäinen, Metallitotuus, myi platinaa. Seuraavat albumit Vaadimme metallia ja Myrskyntuoja ovat molemmat ylittäneet kultalevyrajan.