BB-Sandra ihmetteli: ”Suomessa kaikilla sama palkka?”

Big Brother · Elina Sipiläinen

Big Brother -talossa on tänään vietetty varsin rauhallista iltapäivää. Suomen BB-taloon sunnuntaina saapunut Slovenialainen vaihtoasukas BB-Sandra Auer on pitänyt talon tunnelmaa yllä keskustelemalla sekä opettamalla asukkaille pelejä.

BB-asukkaat ovat myös tänään jatkaneet kansainväliseen asukasvaihtoon liittyvää viikkotehtäväänsä. Asukkaiden tehtävänä on antaa BB-Sandralle väärä, mutta uskottava kuva Suomesta. Erityistä hämmennystä Sandrassa herätti asukkaiden valhe suomalaisten työstään saamasta palkasta.

– Meillä on kaikilla sama palkka, BB-Noora kertoi Sandralle muiden asukkaiden nyökkäillessä vieressä.

BB-Sandra kummasteli kovasti, miten palkka voi olla sama ammatista riippumatta. Asukkaat selittivät slovenialaiselle, että palkka oli kaikilla aluksi sama, mutta se nousisi työuran edetessä.

– Jos olet kampaaja ja sinulla on oma yritys, niin eikö se palkka muodostukaan siitä, kuinka monta asiakasta käy? BB-Sandra ihmetteli Suomen oudolta kuulostavaa palkkausjärjestelmää.

– Ei, kun kaikilla on sama palkka, BB-Noora toisti asukkaiden valheen.

Asukkaista BB-Marikaa tuntuu eniten harmittavan vaihtoasukkaalle valehtelu. Nainen joutuukin porukasta valehtelemaan eniten, sillä muut asukkaat pyytävät jatkuvasti englantia sujuvimmin puhuvaa Marikaa kääntämään heidän ajatuksensa englanniksi vaihtoasukkaalle.