Napapiirin sankareilla jo yli 200 000 katsojaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Dome Karukosken uutuuskomedia Napapiirin sankarit on kerännyt kolmessa viikossa jo yli 200.000 katsojaa. Perjantaina 15. lokakuuta ensi-iltansa saanut elokuva on pysytellyt kolmen viikon ajan Suomen katsotuimpana elokuvana. Ensi-iltaviikonloppunaan Napapiirin sankarit teki vuoden 2010 parhaan kotimaisen elokuvan avaustuloksen.

Dome Karukosken neljäs elokuva Napapiirin sankarit on seikkailukomedia Jannesta (Jussi Vatanen), joka lähtee ystäviensä Kapun (Jasper Pääkkönen) ja Räihäsen (Timo Lavikainen) kanssa metsästämään digiboksia öisestä Lapista, kun avovaimo Inari (Pamela Tola) uhkaa muuttaa etelään ellei laitetta saada taloon. Pääosissa nähdään Jussi Vatanen, Jasper Pääkkönen, Timo Lavikainen ja Pamela Tola. Herkullisissa sivurooleissa esiintyvät Kari Ketonen ja Miia Nuutila.

Ohjaaja Dome Karukoski (s. 1976) on aikaisemmilla ohjaustöillään Tyttö sinä olet tähti (2005), Tummien perhosten koti (2008) ja Kielletty hedelmä (2009) tehnyt huiman läpimurron maamme arvostetuimpien elokuvantekijöiden joukkoon. Napapiirin sankareissa Karukoski tekee jälleen yhteistyötä menestyksekkään esikoiselokuvansa Tyttö sinä olet tähti (2005) käsikirjoittajan Pekko Pesosen kanssa. Elokuvan on tuottanut Helsinki-filmi ja levittää Sandrew Metronome Distribution Finland.