McDonaldsin ensimmäinen tv-mainos hämmentää – tältä Ronald alunperin näytti

Viihdeuutiset · Stara.fi

Amerikkalainen McDonalds on kasvanut vuosikymmenien aikana maailman ylivoimaisesti tunnetuimmaksi pikaruokaketjuksi ja samalla yhdeksi maailman tunnetuimmista yrityksistä. Ympäri maailmaa levittäytyneen yhtiön keulahahmona toimii Ronald McDonald.

Verkossa on taannoin julkaistu vuosikymmeniä vanha televisiomainos, jonka epäillään olevan hampurilaisjätin ensimmäinen televisiomainos. Video löytyy tästä tai artikkelin yltä.

Hämmentävässä televisiomainoksessa nähdään myös Ronald McDonald, jonka ulkonäkö poikkeaa tosin huomattavasti nykyisestä punapäisestä ja -nenäisestä pellestä. Mainoksessa nähdään nimittäin pelle, jonka nenän tilalla on juomamuki ja päässä hampurilaistarjotin. 1970-luvulla ulkomuoto oli kuitenkin jo nykyisen kaltainen. 2000-luvulla Japanissa nähtiin myös hieman totutusta poikkeavia Ronaldeja, joita voi ihailla esimerkiksi tästä.