Maailman suurin nettikauppa eBay saapui Suomeen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suosittu suomalainen nettihuutokauppa Huuto.net on saanut vakavasti otettavan kilpailijan, kun maailman suurin nettihuutokauppa eBay aloitti äskettäin suomenkielisen palvelunsa. Nyt eBay tuo Suomeen myös uuden uuden eBay International Market -palvelunsa.

Palvelun avulla suomalaiset voivat etsiä, vertailla ja ostaa tuotteita ympäri maailmaa omalla äidinkielellään. Kyseinen eIM -palvelun suomalainen versio on jatkoa kuudelle Euroopassa aiemmin tänä vuonna lanseeratulle maakohtaiselle versiolle. eBayn kansainvälinen valikoima kattaa jopa miljoonia tuotteita muodista sisustukseen ja elektroniikasta keräilyesineisiin.

Tsekissä, Tanskassa, Kreikassa, Norjassa, Venäjällä ja Ruotsissa maaliskuussa julkaistu palvelu on otettu vastaan menestyksekkäästi, sillä ostettujen tavaroiden määrä on kasvanut 40 prosenttia ja uusien käyttäjien määrä 50 prosenttia. Suomenkielisen sivuston lisäksi eBayn käytössä on verkkomaksujärjestelmä PayPal, joka tarjoaa kuluttajille täyden takuun ja rahat takaisin, mikäli ostettu tuote ei koskaan saavu perille tai se on oleellisesti erilainen kuin kuvauksessa on annettu ymmärtää.

eBay on maailman suurin verkkohuutokauppa, jolla on yli 90 miljoonaa aktiivista käyttäjää ympäri maailmaa. Käytännössä kuka tahansa voi ostaa ja myydä eBayssa mitä tahansa. Vuonna 1995 perustettu palvelu tuo yhteen intohimoiset shoppailijat, myyjät sekä pienyritykset. Käyttäjät vaikuttavat merkittävällä tavalla verkkokaupankäyntiin, sillä vuonna 2009 eBayssa myytyjen tuotteiden kokonaisarvo oli 60 miljardia dollaria, eli 2.000 dollaria joka sekunti.